Oslo Nord Rotaryklubb feiret 30 års jubileum på RadissonBLU Hotel Alna lørdag 5. mai 2018
Her er festdeltakerne med gjester avbildet av lokalavisen før festmiddagen. Foran i midten distriktsguvernør 2017/2018:
Stig Asmussen og president i jubileumsåret Unni Steinsrud

Distriktsguvernør Stig Asmussen gratulerte med dagen og jubileet og overrakte vimpel som bevis på at Oslo Norevis Rotarykubb er den klubben i Distrikt 2310 som gir mest til Rotary Foundation pr. medlem til den jubilerende klubbpresidenten.
Unni Steinsrud holdt en flott tale med tilbakeblikk på klubbens historie i de 30 årene. Hun nevnte spesielt initiativtakeren til klubben Per Arne Knobeleuch som nå er gått bort og klubbens mangeårige sekretær Kristian Kvedalen som ikke kunne være tilstede pga sykdom.

Presidentens tale ved 30 års jubleet.

I april 1988 ble vi chartret av Per Arne Knobelauch, fra Groruddalen Rotaryklubb. Han, med flere, mente at Stovner burde ha en Rotaryklubb, en frokostklubb, så da ble det det. Charterfesten ble avholdt på Stortorvet på Stovner Senter den 11.juni 1988. Charterpresident var Arild Bjørnstad. De første årene ble møtene avholdt på «Den lille kafe» på Stovner senter, hvor frokost ble servert.
Det ble den gang sagt at, i Groruddalen er det et godt potensiale for videre rekruttering, tross at det allerede var flere klubber i dalen. I nov samme år var det opptak av nye medlemmer og til sammen ble det 22 medlemmer de første årene. De fleste av medlemmene var ledere fra bedrifter/forretninger på Stovner senter, men etter hvert tilkom andre medlemmer fra nærmiljøet.  Tross dette, var vi klubben med færrest medlemmer.
10års jubileet – 18.april 1998
, ble holdt i Oslo Militære Samfunn, presidenten den gang var Tor Steinsrud.
Vi var fortsatt den minste klubben ifh medlemmer og fortsatt eneste frokostklubb.
Presidenten sa i sin tale den gang og «at Stovner Rotaryklubb følte seg fortsatt som et barn med barnets åpne sinn og sterke vilje til å prøve nye ting».   


Sigurd Johannessen overrekkes Paul Harris for sin innsats i klubben av Charterpresident Arild Bjørnstad

Møtene var nå flyttet til Stovner Politistasjon og de ble avholdt her frem til 2003, da de ble flyttet til Stovner Velhus og navnet ble i denne perioden forandret fra Stovner Rotaryklubb til Oslo Nord Rotaryklubb.
Ved 20 års jubileet 2008 var Pål Inge Brekken president. Møtene var nå flyttet til Linne Hotell. I 2007/2008 ble Alna Rotaryklubb avviklet og syv medlemmer kom til Oslo Nord.
Presidenten uttalte i jubileumstalen at «dette ikke bare førte til at vi fikk syv nye medlemmer, men like mye tilførsel av nye tanker og ideer, ny kunnskap, kompetanse og mye livserfaring.  Viktige elementer for videre fremgang og fornyelse i klubben».
 
Tre personer ble takket spesielt denne kvelden:
Per Arne Knobelauch, som dessverre gikk bort i 2006 ble takket for at man kunne feire 20 års jubileum. Det var han som var «charterfar». En takk også til æresmedlem Hjalmar Kielland for hans engasjement og markedsføring av Rotary og vår klubb, i lokalpressen/Akers avis Groruddalen.
Og så en takk til klubbens mangeårige sekretær Kristian Kvedalen, for hans helhjertede innsats for klubben.
Nå er vi 30 år og vi er pr i dag 13 medlemmer. Fortsatt har vi medlemmer som har vært med fra begynnelsen, Arild Bjørnstad og Sigurd Johannessen, noe vi andre synes er givende.
Glimt fra festbordet under jubileumsmiddagen.
Klubben fikk sine første to kvinner i 2016.Rotary har vært i endring siden 1988 og klubben har også forandret seg siden første møte,
-fortsatt er alle klubbens medlemmer engasjert i de forskjellige komiteer og prosjekter.
- fortsatt er vi en frokostklubb, møtetidspunktet er endret til kl. 09.00 og møte stedet er flyttet til Radisson Blue hotell. (dette kanskje pga alder?)   
-Møteplikten er endret, men fortsatt er de ukentlige møtene viktig, og med en programkomite som utarbeider møteprogram med interessante temaer og foredragsholdere, er det et savn ikke å være til stede, men vel så viktige er det sosiale aspektet.
- fortsatt er rekruttering et tema.
-Alder, vi blir eldre og eldre. Pensjonister er ikke som tidligere, de reiser og er opptatt med mange aktiviteter. Hva gjør dette med engasjementet i klubben. Sjeldent at vi er alle tilstede.
-Kvinner – inn i Rotary. Hva fører dette til? Hva kan vi som kvinner tilføre Rotary?
Selv om klubben har vært liten i alle år, har vi vist styrke og engasjement. Mange prosjekter har vi vært engasjert i gjennom disse 30 årene. Jeg ønsker å nevne noen:
-Vi har arrangert Distriktskonferansen i vårt Rotarydistrikt
-Engasjert i Equador, helse og utdanning. Dette gjennom vårt æresmedlem Odd Hansen, i mer enn 10 år
-Handicamp 2010 på Haraldsvangen – en sommerleir for fysisk funksjonshemmede fra over 20 land.
- Vennskapsklubb i Sverige. I noen år hadde vi en vennskapsklubb i Gøteborg som besøkte oss og som vi også besøkte.
-Eldreturer med eldre i bydelen - trygdeboligene på Vestli, Stovner og Haugenstua. Biltur i Oslo som ble avsluttet m/middag og Sigurd
 med trekkspillmusikk til stor glede. Dette ble arrangert i mange år og var givende både for de eldre, men også for oss i klubben.
-Konsert i Stover kirke, med Magnolia jazzband
-Vi har også skjenket skiutstyr til Stovner bydel for bruk i Liastua til unge i bydelen som ikke selv har skiutstyr
-Vi har også støttet sommerskole i Alna bydel
-Støttet «Ungt entreprenørskap», Bjerke bydel
-Sjakkdalen/Groruddalen, siste er at vi i 2018 etablerte Furuset sjakk klubb
-Juleavslutning i Stover kirken samme med Groruddalen Rk. Overskuddet av loddsalget går til Stovner menighet
-Julelunch på Ellingsrud sykehjem arrangert sammen med Radisson Blue Hotel. Utrolig å se gleden fra pasienter og ansatte over å bli
 servert både julemat, julenisse og Sigurd med trekkspill.
-Samarbeid med Kuben VGS/ skolen som velger ut 2 elever som har utmerket seg på skolen og som får anledning til å delta på RYLA.  
De to siste prosjektene vi nå er i gang med er:
-Samarbeid med Groruddalen Rk og Bryn Rk om planlegging og gjennomføring av neste års RYLA.
-Etablering av en ny Rotaract klubb i Oslo. Klubb for ungdommer mellom 18 og 30 år. Det er Rotaractklubber rundt om i hele verden og Rotaract er i år 50 år. Det vil derfor være stort å kunne etablere en ny klubb her i Oslo, da de klubber som har vært her, har hatt liten eller ingen aktivitet de siste årene
Ved etableringen i 1905 var Rotary en yrkesrettet interesseorganisasjon og de var kun fire personer. I dag, over 100 år etter, er Rotary`s formål og verdigrunnlag det samme, som er «å gagne andre» og 4 spørsmålsprøven, om saker vi sier, tenker og gjør, og som vi skal forsøke å leve etter.
Rotary samler mennesker uavhengig av politikk, standpunkt og religion.
Det er Rotaryanere (1,2 mil.) rundt i hele verden og hva dette bringer av samhørighet og forståelse er uvurderlig.
Hvilken betydning Polio Plus har hatt i fht utryddelse av polio, er av enorm betydelse. Nå er det bare noen få tilfeller igjen – takket være Rotary.
Det viktigste for oss i Oslo Nord Rotaryklubb, er at vi som i dag er medlemmer, viser engasjement og gir hverandre inspirasjon til videre Rotary arbeide.  Vi ønsker flere medlemmer velkommen og gjerne noen av «våre nye landsmenn».
Et høydepunkt på festen var at klubbens senior og chartermedlem Sigurd Johannessen ble hedret med Paul Harris utmerkelsen for sin innsats som tillitsmann i forskjellige posisjoner og for alle sosiale bidrag. Ikke minst de siste årene når klubben har besøkt sykehjemmet før jul har han bidratt med sin trekkspillmusikk. Overrekkelsen ble gjort av klubbens andre chartermedlem Arild Bjørnstad.

Festmenyen var en tre retters middag. Forretten bestod av lett speket laks, spinatpurre, sylteagurk og pepperrotkrem. Hovedretten bestod av ytrefilet av hjort med trøffelcrust, pastinakkpurre, asparges, pannestekt polenta og rødvinssaus. Desserten var Royal Chocolat, appelsinkjeks, bourbon vanilje iskrem - alt meget velsmakende etter gjestenes utsagn! Og gjestene koste seg rundt bordene!
Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Radisson BLU Alna
Adresse: Tevlingveien 21
Postnummer: 1081
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 09:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Frokost begynner kl.08.00 til 09.00. Frokosten koster kr.100.00 Møtet slutter kl.10.00. Det er ingen problemer med parkering.

Plasser innhold her

Møtearkivroterende lenker

Nyheter fra
Rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

Distrikt - Rotary RSS

Loading RSS...